Торт “Червоний оксамит” з шоколадним “Пломбіром” і декором з ганашу. Детальний рецепт

Розкішний торт, хоча насправді із досить доступних продуктів. В його основі - коржі з "Червоного оксамиту" на маслянці, крем "Пломбір" із шоколадом, а декор - із ганашу. Гарно, смачно, а основне - господиня все детально описала!

Торт

Форма 22 см, висота готового торта – 11 см.

Коржі (як для торта “Червоний оксамит”): 470 г муки, 430 цукру, 360 г пахти (це маслянка (залишається після збивання масла) або кефіру, я робила так, але з маслянкою краще), 70 г олії рафінованої, 150 г масла, 1 ч. ложка соди, 1 ч. ложка амонію або 1 п. розпушувача (14 г), червоний барвник гелевий або сухий 1 ч. ложка (я додаю одну, а потім додаю ще в тісто, який колір мені потрібно), 25 г какао (я даю 10-15 г), 3 яйця.

Половину цукру і масло збити, потім ввести по одному яйця, збити. Сухі інгредієнти змішати (борошно, соду, амоняк, какао, решту цукру).  Кефір і олію змішати і додати барвник. У масляну суміш ввести у три прийоми борошно і кефір, чергуючи їх, усе добре збити міксером. Вага тіста 1600 г, я ділю на три коржі і випікаю їх окремо по черзі до сухої палички при 180 градусах приблизно 45 хв. Тісто, поки стоїть, не падає, мені здається, стає ще кращим – перевірено на собі, рецептом користуюсь багато років.

Крем можна будь-який, в ідеалі іде крем-чіз, але я користуюсь таким: 0,5 л сметани (рідкої), 1 яйце, 250 г цукру, 4 ст. ложки крохмалю. Усе поставити на водяну баню і варити до загусання (до лінивих бульок). Дати крему охолонути, далі збити, додаючи розтоплений шоколад (100 г) і масло (250 г, по шматочку).

Ганаш (крем для прикраси): 150 г масла, 150 г шоколаду. Шоколад розтопити на водяній бані і додати масло, збити і поставити на стабілізацію в холодильник. Знову збити, добиваючись потрібної густоти.

До торта можна додати фруктові прошарки.

Рецепт і фото від господині Лесі Минюк з Рівненської обл., с. Хотин. Замовити у неї солодощі можна за тел. 0988360991

Спробуйте також приготувати:

Розкішний торт “Чорнобривці” з маком і кокосом. Один з найсмачніших, які будь-коли їла!

Торт “Мілківей” з шоколадним бісквітом і горіховим кремом

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook