Кухня Рецепти

Шість перевірених рецептів, як приготувати ведмедики “барні”

Поблукавши просторами інтернету, виділила для себе шість різних рецептів і вирішила випробувати кожен та написати вам результат того кулінарного експерименту. У ролі дегустаторів виступали я, чоловік і сини. Оцінювали по 10-бальній шкалі, бали занесла в табличку. Рецепти – в порядку спадання за смаковими уподобаннями. Перший- той, що сподобався найбільше, останній – найменше. Але смаки у всіх різні і те, що засмакувало мені, не факт, що вразить вас. Не люблю випічку з бананами, але, можливо, ви її обожнюєте, тож рецепт з моєї останньої сходинки переміститься у вас на першу.

03.12.2020 15:53

Вихід в кожному рецепті – 6 шт. Формочки змащувала злегка, або олією, або розтопленим маслом, в залежності, що входило в рецепт. Час випікання у мене умовний (духовки в усіх різні), готовність перевіряйте дерев‘яною шпажкою.

Рецепт 1. Із начинкою зі згущенки

50 г цукру, 1 яйце, 35 мл олії, 38 мл молока, 80 г борошна, 1/4 ч. ложки розпушувача, 4 ст. ложки вареного згущеного молока. 

Яйце збити з цукром до світлої пишної маси. Додати олію, молоко, трохи збити. Цукор на цьому етапі має повністю розчинитися. Борошно змішати з розпушувачем і, поступово просіюючи порціями, не перестаючи збивати на низьких обертах, з‘єднати до однорідного тіста (воно виходить не густе, легко ллється). Тісто викласти у формочки на 2/3. Розкласти згущене молоко в животик і голову, злекга втиснути, щоб «втопити» начинку, але не сильно, щоб не дійшла до дна, подоливати зверху тісто і випікати 30 хв. при t180 в попередньо розігрітій духовці.

Рецепт 2. Класичні ванільні

2 яйця, 100 г цукру+ванільний цукор (разом), 75 г борошна, 1/2 ч. ложки какао. 
Яйця збити з цукром до світлої пишної маси. Цукор має повністю розчинитися. Поступово просіюючи борошно, лопаткою акуратно вимішуємо тісто до об‘єднання компонентів. 4 ст.л. тіста відкласти в мисочку, додати какао і змішати. Викласти коричневе тісто в кондитерський шприц і витиснути у вушка і лапки ведмедика, зверху вилити біле тісто. Випікати 20-25 хв. при t180 в попередньо розігрітій духовці.

Рецепт 3. Шоколадні

90 г борошна, 2 яйця, 67 мл молока, 1 ст. ложка какао. 40 г цукру, 1 ч. ложка розпушувача (неповна, без верху), 35 г масла.
Змішати ложкою просіяне борошно з розпушувачем і цукром. Окремо збити вінчиком розтоплене охоловше масло з яйцями і молоком. Поступово всипати сухі змішані компоненти і ложкою замішати тісто, додати какао і ще раз змішати. Вилити тісто у формочки. Випікати 20 хв. при t200 в попередньо розігрітій духовці.

Рецепт 4. Фруктові

100 пюре манго, 100 г цукру, 30 мл олії, 1 яйце, 70 г борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача. 
Змішати пюре і цукор. Додати олію і вінчиком вимішати до однорідності і розчинення цукру. Додати окремо збите вінчиком яйце, вимішати. Змішати борошно з розпушувачем і поступово просіяти в тісто, вимішати до однорідності. Тісто як густа сметана, можливо, піде менше борошна, залежиатиме від густоти фруктового пюре, яке використовуватимете. Випікати 20-25 хв. при t180 в попередньо розігрітій духовці.

Рецепт 5. З банановою начинкою

33 г масла,  67 мл молока, 67 г борошна, 2 яйця, 33 г цукру, 2/3 ч. ложки розпушувача, 1/2 банана.
Розтоплене і охолоджене масло збити вінчиком із яйцями. Додати молоко, цукор, вимішати. Змішати борошно з розпушувачем і поступово просіяти в тісто, вимішати до однорідності. Тісто досить рідке. Банан розім‘яти вилкою в пюре. Тісто викласти у формочки на 2/3. Розкласти пюре, злегка втиснути, щоб «втопити» начинку, але не сильно, щоб не дійшла до дна, подоливати зверху тісто і випікати 20 хв. при t180 в попередньо розігрітій духовці.

Рецепт 6. Бананово-шоколадні

1 банан, 1 яйце, 50 г цукру, 25 г шоколаду, 50 г масла, 100 г борошна. 

Яйця збити з цукром до світлої пишної маси. Цукор має повністю розчинитися☝🏻. Додати масло, злегка збити до однорідності. Додати банан, який попередньо розім‘яти в пюре, об‘єднати. Додати просіяне борошно, об‘єднати. Додати порізаний шоколад, вимішати злегка з тістом. Наповнити формочки і випікати 12-17 хв. при t180 в попередньо розігрітій духовці.

Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko