Торт з чізкейком і вишнями
- Форма 18 см.
- Бісквіт: 125 г борошна, 145 г цукру, 40 г какао, 0,5 ч. ложки соди, дрібка солі, 1 яйце, 30 г олії, 30 г масла, 150 г молока, 0,5 ст. ложки оцту.
Всі продукти мають бути кімнатної температури. Змішати всі сухі інгредієнти, до них додати всі рідкі: яйце, олію, масло розтоплене (не гаряче), молоко. Замісити тісто ложкою або міксером на низьких обертах. Вкінці додати оцет. Пекти при 170-180 градусах близько 45 хв до готовності. Орієнтуватися на свою духовку.
- Чізкейк: 400 г сиру, 80 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 80 г вершків 36%, 1 яйце.
Сир, цукор, ванільний цукор, яйце перебити блендером. Додати вершки і вимішати лопаткою. Пекти при 120-130 градусах близько 1 год – 1 год 20 хв на водяній бані (під низ ставлю ще одне деко з водою). Готовий чізкейк має вистигнути у формі. Тоді загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на декілька годин.
- Крем: 300 г сиру кисломолочного або крем-чізу, 180 г вершків, 70-80 г цукрової пудри.
Усі продукти мають бути охолоджені. Кисломолочний сир перебити блендером. Вершки збити з пудрою до густини, але не до самих піків. Додати сир, перемішати легенько міксером.
- Вишневий конфітюр: 250 мл вишень консервованих разом з соком, 1 ч. ложка крохмалю (повна з верхом), 2-3 ст. ложки води.
Крохмаль розвести водою. Вишні закип’ятити, додати розведений крохмаль, проварити до загустіння. Накрити плівкою впритул, охолодити.
Скласти торт. Бісквіт розрізати на 2 частини. Бісквіт, половина вишневого конфітюру, половина крему, чізкейк, решта крему, решта конфітюру, бісквіт. Бажано складати у формі, обгорнутій ацетатною плівкою. Поставити в холодильник для стабілізації. Прикрасити на бажання.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun