Десерти з манки для найменших і дорослих

Манку любить мало хто. Ви просто не так її готуєте! Маємо для вас суперсмачні ідеї.

«Весела новина»

На 4 порції десерту потрібно: 150 г манної каші, 2 апельсини, 2 ст. ложки апельсинового соку і стільки ж шоколадної стружки. 

Апельсини надрізаємо навпіл, роз’єднуємо половинки, щоб вийшло два „кошички”. М’якоть акуратно виймаємо, нарізаємо шматочками. „Кошички” наповнюємо манною кашею, зверху кладемо шматочки апельсина, посипаємо шоколадною стружкою.

Якщо ви готуєте цей десерт не для дітей, а для дорослих, збризніть кашу апельсиновим лікером – вийде щось надзвичайне!

Банановий кораблик 

Потрібно: 2 банани, 150 г морозива, 1 склянка молока, 1 яйце, 3 ст. ложки цукру, 1,5 ст. ложки манної крупи.

1. Розріжте банани навпіл уздовж і розкладіть їх по краях поздовжнього блюда. У середину помістіть три кульки морозива. Полийте його зверху заварним соусом і прикрасьте збитими вершками, а також яскравими ягодами чи вишнями.

2. Для приготування соусу розмішайте яйце з манкою, додайте 1/4 склянки молока, знову перемішайте.

3. У другій ємності скип’ятіть решту молока з цукром і одразу ж влийте його тонким струменем в яєчно-манну масу, безперервно помішуючи.

4. Потім все поставте на вогонь, доведіть до загусання, але не кип’ятіть. Соус остудіть.


Манник за 6 хвилин (у мікрохвильовці)

0,5 скл. манної крупи, 0,5 скл. кефіру, 100 г масла, 0,3 скл. цукру, 1 яйце, 1 ч. ложка розпушувача, 0,5 скл. борошна. Крем: 200 г сметани, 2 ст. ложки цукри.

  • Манку залити кефіром, перемішати, залишити на 20 хв. У скляній ємності розтопити масло, всипати цукор, перемішати, вбити яйце, додати манну масу,борошно, розпушувач, ретельно перемішати ложкою.
  • Налити у скіляну форму (стінки мають бути на 4–5 см вищі, бо тісто виросте).
  • Оптимальний об’єм форми – 700 мл, час приготування у мікрохвильовці – 6 хв. Перевернути готовий манник на тарілку, розрізати навпіл, змастити збитою з цукром сметаною.
  • Можна поливати шоколадом, джемом або їсти без поливки. Манний вдається дуже смачним, пухнастим,не сухим, схожим на бісквіт.
  • Можна додавати: родзинки, горіхи, мак, фрукти, ягоди, прянощі.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook