Ковбаса домашня з коньяком

Ковбасу, приготовану за цим рецептом, можна коптити або запікати, одразу або наступного дня. І можна навіть приготувати про запас і заморозити!

Така ковбаска не тріскає при випікання і не розсипається при нарізуванні. 

Ковбаса домашня з коньяком

3,5 кг свинини, по 1 кг сала, телятини і курячого філе, 5–6 головок часнику, сіль (зразу 80 г, а потім довести до смаку), 2 ч. ложки перцю, 1 ч. ложка мускатного горіха, 50 г коньяку, 150 г води.

  1. Свинину і частину сала порізати. Решту сала і телятину перемолоти через решітку з середніми отворами, як на котлети. Філе індика порізати.
  2. Усе змішати, додати часник, сіль, перець, мускатний горіх, коньяк, воду, дуже довго і ретельно перемішувати, кидати фарш у мисці, вибивати – чим довше, тим краще. Тоді фарш добре тримається купи, стає еластичним. Витримати 30 хв.
  3. Зробити котлетку і підсмажити для проби на смак. Якщо потрібно, додати ще сіль, перець і часник. За допомогою насадки на м’ясорубку начинити кишки, але не надто туго, щоб не лопнула кишка.
  4. Можна зразу запікати, попередньо трохи поколовши ковбасу, аби не тріснула. Але краще витримати ніч у прохолодному місці.
  5. Можна покласти в кульок і зберігати в морозильній камері, а за потреби дістати і запекти не розморожуючи.
  6. Якщо ковбасу коптити, підвісити її на ніч у прохолодному місці, а наступного дня коптити 4–5 год.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook