Дуже м’який і дуже ніжний медівник, високий, легкий як пух, золотистий, дуже ароматний. Готується просто і швидко, а з’їдається ще швидше! Якщо розрізати і перемазати кремом, буде розкішний медовий торт. Але навіть без крему цей медівник – справжня смакота! Хто готує раз – буде готувати часто! Це один з найкращих рецептів медівника!
Медівник
- 150 г масла або маргарину, 100 г цукру, 4 жовтки, 250 г сметани, 300 г меду (можна 150 г натурального і 150 г штучного), 400 г борошна, 1 ч. ложка кориці, 2 ч. ложки соди.
М’яке масло з цукром збити, додати по одному жовтки, постійно збиваючи. Додати сметану, збити. Додати рідкий мед (якщо густий – розтопити у мікрохвильовці короткими імпульсами або на водяній бані). Окремо змішати сухі інгредієнти, додати їх до рідких, збити до однорідності.
Випікати у застелені пергаментом формі при 170 ОС 30-40 хв з конвекцією, готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Коли медівник охолоне, краї обрізати, перетерти у крихти. Змастити верх розтопленим медом, посипати крихтами, порізати на порційні тістечка.
Рецепт Лілії Цвіт, готувала і фотографувала Валентина Янчук
Радимо також інші рецепти медівників:
- Рецепт медівника без меду – на варенні і кефірі
- Медівник. Пухкий і ароматний