Медівник. Пухкий і ароматний

Цей тортик з медом і горіхами. Він пухкий, ароматний, неймовірно смачний. Обов'язково приготуйте! 
Медівник 
Коржі: 6 яєць, 200 г цукру, 375 г борошна, 40 г масла, 2 ч. ложки соди, 1 скл. горіхів. 
Крем: 0,5 л сметани, 150 г цукру.
Приготувати коржі. Масло розтопити і залишити трохи вистигнути. Якщо мед густий, підтопити його на водяній бані. Збити яйця з цукром до білого. Додати до них масло, мед, борошно, соду (якщо у вас нема ваги, використовуйте склянку на 250 мл: цукру і меду має бути по 1 скл., борошна 2,5 скл., масла 2 ст.л.). Має вийти однорідне тісто, як густа сметана. Розділити його на 3 частини. Застелити деко пергаментом, викласти 1/3 тіста, розрівняти, посипати зверху 1/3 посічених горіхів і спекти при t180 до готовності, хвилин 10-15 (орієнтуйтеся на свою духовку). Спекти таким чином решту коржів.
Для крему збити на невеликих обертах сметану з цукром. Розділити крем на дві частини і перемазати два коржі, верхній залиште без крему. Підрівняти краї. Я цього разу просто змішала сепараторну сметану з цукром і відклала. Час від часу перемішувала, поки цукор повністю не розчинився. Спершу сметана зрідла, але то не страшно. Коли ви перемастите коржі, крем гарно просочить тортик, а в холодильнику добре застигне. Дати настоятися при кімнатній температурі, а потім поставити в холодильник на кілька годин.

Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook