березовий сік квас

Корисний березовий сік (квас) з лимоном у пляшках

Найкорисніший березовий сік - не консервований, а у вигляді квасу. Адже він не піддається термічній обробці, отже, зберігає свої властивості. А ще просто смачний!

У консервованому березовому смаку користі нуль. Так, він смачний, але винятково солодкий напій – не більше. Інша річ квас із березового соку. Він зберігає усі цілющі властивості соку і навіть набуває нових завдяки живому бродінню і сквашуванню. Смакота і користь в одній склянці! Та й банок не потрібно: можна готувати у звичайних пластикових пляшках!

Березовий квас з лимоном у пляшках

  • 10 л свіжого березового соку, 1 л цукру, 20 г лимонної кислоти, 150 г родзинок, 1 лимон.

У 10 літрах соку розчинити 1 л цукру та додати 20 г лимонної кислоти. Розлити в пляшки і в кожну пляшку додати 5-10 родзинок (немитих) та кілька шматочків лимона (порізати невеликими кубиками). Не кип’ятити, просто розмішати і розлити у пластикові пляшки. Зберігати в темному прохолодному місці.

Рецепт Галини Чорної

Радимо також інші перевірені рецепти березового соку:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook