мариновані помідори

Мариновані помідори. Мій “ходовий” рецепт

Хочу поділитися перевіреним роками рецептом маринованих помідорів. Закручую у літрові банки. Із заливанням і виливання не граюся - рецепт максимально простий.

Мариновані помідори

  • Дрібні помідори (краще брати солодкі, помити).
  • На дно літрової банки покласти: лавровий листок, часник порізаний (1-2 зубці), перець чорний (декілька горошин), перець пахучий (декілька горошин), зелень петрушки або кропу (можна суцвіття), листок хрону (не обов’язково).
  • Маринад (на 4 літрові банки): 2 л води, 100 мл оцту, 3 ст. ложки солі (рівні), 6 ст. ложок цукру.
Для маринаду до води додати все, крім оцту. Оцет додати, коли маринад закипить.
У банки покласти помідори, залити киплячим маринадом. Стерилізувати літрові банки 3-5 хв. Закрутити, можна накрити до повного охолодження.
Рецепт і фото Мельничук Тетяни

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook