Розкішний торт “Халва”. Ніжні бісквітні і кунжутні коржі зі смачнющим халвовим кремом

Дуже незвичайний, гарний, ніжний, смачний торт «Халва» має цікавий корж із кунжутом і халвовий крем. Вашим рідним сподобається, такого ви ще не куштували!

Торт “Халва”

Для какао-бісквіта: 5 яєць, 3/4 скл. цукру, 2/3 скл. борошна, 1/3 скл. какао.

Сезам-корж: 4 білка, 0,5 скл. цукру, по 0,5 ст. ложки крохмалю і борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача, 150 г насіння кунжуту.

Крем халвовий: 0,5 л молока, 3 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 0,5 скл. цукрової пудри, 4 жовтки, 150 г масла, 200 г ванільною або арахісової халви.

Какао-бісквіт. Змішати в глибокій ємності борошна, какао, просіяти. Збити білки до стійких піків. Вкінці збивання додати цукор невеликими порціями, збиваючи після кожного додавання. Не припиняючи збивати, додати по одному 5 жовтків. Потім додати борошно з какао, акуратно перемішати. Форму діаметром 23 см застелити папером, вилити тісто, розрівняти. Розігріти духовку до 160 – 170 градусів, запікати бісквіт протягом 35-40 хв. Остудити трохи в духовці, потім дістати. Коли повністю охолоне, розрізати на 2 коржі.

Сезам-торт. Збити міксером 4 білки, поступово додаючи 0,5 скл. цукру, до отримання стійких піків. Додати крохмаль, борошно, розпушувач, насіння кунжуту, акуратно перемішати. Форму застелити пергаментом, вилити тісто, розрівняти, запікати 30 хв при 180.

Крем. Закип’ятити 250 мл молока з 0,5 скл. цукрової пудри, перемішати.
Збити міксером 4 жовтки, решту молока, 3 ст.л. борошна, влити в кипляче молоко тонкою цівкою, ретельно перемішати, варити до загусання, охолодити. Масло збити міксером, додавати по ложці халву, по ложці додавати заварний крем.

Зібрати торт: какао-бісквіт, крем, сезам-торт, крем, какао-бісквіт, крем. Поставити на ніч у холодильник.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook