Крем “Пломбір” – мій улюблений заварний крем на сметані

Дуже люблю крем "Пломбір" на сметані! Він чудово підходить і для перемазування тортів, і для покриття, і навіть для прикрашання, бо гарно тримає форму. А ще просто дуже смачний, дійсно, нагадує морозиво!

Крем “Пломбір”

400 г сметани (20%), 150 г цукру, 2 ст. ложки з чубком борошна, 2 яйця – поставити на водяну баню. Можна ще дати цедру лимона, ванільний цукор. Помішувати вінчиком. Варити до загустіння (віничок має залишати чіткі сліди), від моменту закипання води приблизно 15-20 хв. Накрити плівкою в контакт, остудити до кімнатної температури. 250 г масла високої жирності (кімнатної температури) збити і по ложці додавати заварний крем. Все ретельно збити міксером. Крем виходить жовтуватий, на бажання, йому можна надати кольору.

Рецепт Катерини Ковалишин

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook