Пляцок “Кораловий” з “багатим” маковим коржем і незвичайним кремом

Усі продукти, необхідні для цього пляцка, - традиційні: мак, родзинки, горіхи, варене згущене молоко, шоколад. Але їх поєднання незвичайне! Неодмінно приготуйте на свято!

Пляцок “Кораловий”

Форма 24 см. Корж: 3 яйця, 120 г цукру, 1 ч. ложка розпушувача, 2 г амонію, 80 г борошна, 100 г меленого сухого маку, 50 г горіхів різаних, 100 г родзинок, 1 ст. ложка сметани.
Яйця і цукор збити до 5 хв. У сметані розвести амоній і додати до яєчної маси. Потім додати всі інші інгредієнти і випікати при180 ОС 35 хв.
Взяти 1 п. вафель (має бути 6 коржів по 2 однакового кольору) і 0,5 б. вареного згущеного молока. Коржі поділити на 2 купки по три штуки, чергуючи кольори, і змастити згущенкою (верхній не мастити).
Крем: 400 г згущенки вареної, 260 г масла, 100 г шоколаду,
50 г вершків.
Вершки нагріти і залити шоколад. Залишити, щоб охолов.
Масло збити і додати згущенку та шоколад охолоджений. Перемішати і щоб постояло у холодильнику (для кращої консистенції). Зразу відібрати 3 ст. ложки крему для верхнього коржа і боків.
Скласти: перші три змащені вафлі, половина крему, корж маковий, друга половина крему, другі три змащені вафлі. Боки і верх змастити тим кремом, що залишали. Присипати тертим шоколадом і на ніч у холодильник!
Рецепт Лесі Кравецької, пекла і фотографувала Ольга Мордовіна
Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook