капустяні деруни

Капустяні деруни. Іще смачніші за класичні!

Якщо ви любите традиційні деруни, то і ці вам обов'язково сподобається! Обов'язково приготуйте, поки є молода капуста!

Капустяні деруни

  • 1/2 головки середньої молодої капустини, 2 цибулини, 2 великі морквини, пучок зелені (в мене кріп, зелена цибулька, петрушка), 1 яйце, сіль, перець, паприка, прованські трави, 3 ст. ложки борошна (можна вівсяного).
Капусту шинкувати не грубо і кинути у кип’яток на 5-7 хв. Цибульку дрібно нарізати, моркву крупно натерти, обсмажити до м’якості. Капусту процідити через сито і витиснути рештки води (добре робити ложкою на дрібному ситі), охолодити. Додати охолоджені пасеровані овочі, дрібно нарізану зелень, всі решту інгредієнтів і добре перемішати. На сковорідку з олією викладати ложкою і смажити 5 хв, далі перевернути і закрити кришкою, смажити ще 10 хв. Смакують як гарячі, так і холодні!
Також можете спробувати додати 3-4 ложки кисломолочного сиру – теж дуже смачно!
Рецепт і фото Оксани Білінської

Спробуйте також приготувати:

  • Попереду вихідні, отже, будуть деруни: вісім оригінальних рецептів
  • Панські деруни”, фаршировані м’ясом і грибами

 

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook