Дуже смачний і швидкий в приготуванні кекс! Хто пік – усім подобається! Легко, швидко і з продуктів, які завжди є вдома – це саме те!!!
Італійський кекс “12 ложок”
- Форма 22 см.
- 3 яйця, 12 ст. ложок борошна (з чубком), 12 ст. ложок цукру (з чубком), 12 ст. ложок олії (рафінованої), 12 ст. ложок кефіру, 1 ч. ложка розпушувача, цедра і сік половинки лимона (або 1 апельсина), ванільний цукор (пакетик), дрібка солі, цукрова пудра для прикраси.
Яйце ретельно перемішати з цукром ваніллю і сіллю і збити міксером протягом 5-10 хв (маса має бути пишною і збільшитися у двічі- тричі). Влити кефір і олію додати цедру і сік лимона, знову перемішувати протягом 1 хв. Поступово ввести просіяне з розпушувачем борошноку, обережно перемішувати (має вийти рідке бісквітне тісто).
Форму змастити олією, силіконову не потрібно. Випікати у розігрітій до 180 ОС духовці 35-40 хв. Готовий охолодити, вийняти з форми і посипати пудрою.
Рецепт Марії Зяї, пекла і фотографувала Віка Шуклін
Поради господинь
- Із цього тіста можна пекти коржі для торта, перемащувати кремом зі згущеного молока з маслом або нутелою.
- Можна пекти з різною цедрою, ваніліном. Найбільше сподобалось з лимонною цедрою.
- У тісто можна додати вишні, родзинки, горіхи, викласти зверху половинки слив.
- Можна пекти не з кефіром, а з молоком або кисляком.
- Можна зробити у вигляді “Зебри”: у половину тіста додати какао і по черзі викладати по ложці білого і коричневого тіста у центр форми.
Радимо також інші перевірені рецепти кексів:
- Кекс “Пушинка”: рецепт – супер, економний, але дуже вдалий
- Шоколадний шифоновий бісквіт і кекс: рецепт 2 в 1
Post Views: 37