Кухня Рецепти

Домашня тушонка з качки, гуски або свинини. Готую просто у духовці, смачна і добре зберігається

Звісно, м’ясо можна заморозити. Але морозилка не гумова. Та й студенту або чоловіку на роботу набагато зручніше дати баночку тушонки, ніж щоразу щось вигадувати. Та й просто смачна вона: зварив каші або картоплі, відкрив банку з м’ясом – і вечеря готова! А готую тушонку просто у духовці – чудово зберігається!

31.08.2020 10:27

Домашня тушонка з качки, гуски або свинини

3 качки. За цим рецептом можна робити з гусей, курей, свинини (м’яса і ребер).

Помити тушку, розділити на шматочки. Замочити на добу в воді, щоб не було крові. Кілька разів міняти воду. В банки розкласти так, щоб було і м’ясо, і кісточки. М’ясо можна так з’їсти, кісточки підуть в борщ або суп. На дно банки (1 л) покласти тільки перець горошком і 1 ч. ложку солі. Накласти м’ясо до згину банки, щоб не розбризкувалось. Поставити банки на деко (сухе) і вставити у холодну духовку. Ввімкнути 180 ОС. За півгодини до кінця приготування м’ясо перекладаю з однієї-двох банок в решту, щоб заповнити банки доверху. Тоді виходять повні банки. Тушкувати в духовці до 4 год (якщо птиця молоденька – менше) спочатку при 180 ОС, а після того, як закипіло, зменшити вогонь, щоб легенько кипіло. Закрутити, перевернути догори дном, охолодити. Не даю інших приправ і спецій, так краще зберігається.

Рецепт і фото Світлани Зиміної-Тринчій

Спробуйте також приготувати:

Консерва зі свинини “Ковбаса в банці”. Перевірений рецет!

Консервований рибний паштет із карасів