Консервований рибний паштет із карасів

Дрібна рибка – дуже смачна, особливо карасі. Але й мороки з нею дуже багато! Найпростіший спосіб приготування – рибний паштет. У ньому не відчувається жодної кісточки, а ще його можна законсервувати на зиму.

Рибний паштет із карасів

5 кг почищених карасів, 5–7 середніх цибулин, 5 середніх морквин, сіль, перець, духмяний перець, лавровий листок, 1 скл. олії, 1 скл. оцту (9%), 200–300 мл води.

Карасі почистити, щоб всередині не було чорної плівки, обрізати плавники, хвости, голову, зняти луску. До риби додати решту складників, усе варити від 5 до 7 год на слабкому вогні. Охолодити і перемолоти на м’ясорубці, у тому числі цибулю і моркву. Якщо грубші кісточки залишаться цілими, вибрати їх і викинути. За потреби, досолити і доперчити. Накласти в банки, але не повні, по плічка. Стерилізувати в духовці 1 год. Я тримаю довше – до 2 год, підливаючи воду у бляшку.

Рецептом поділилася Наталя Соляревич

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook