паска "Лінива"

“Лінива паска” – рецепт моєї свекрухи

Таку пасочку пече моя друга мама - свекруха. Ми її називаємо "лінива паска", бо звечора треба все викласти в миску, а зранку вимісити і можна одразу розкладати у форми.

“Лінива паска”

  • 4 скл. цукру, 20 яєць, 0,5 кг масла, 1 л молока, 100 г дріжджів, 3 кг борошна, родзинки, цукати.
Звечора в миску насипати 2 скл. цукру. На цукор вибити 20 яєць. На яйця нарізати кубиками 0,5 кг масла (м’якого). Зверху знову 2 скл. цукру. На цукор покришити 1 п. дріжджів. Зверху залити 1 л теплого молока. Нічого не розмішувати! Все це має стояти ніч. Важливо, щоб всі продукти були кімнатної температури.
Зранку розмішати, додати 3 кг борошна, родзинки, цукати. Все добре вимісити, щоб тісто відставало від рук. Можна зразу викласти у форми на 1/3. У формах сходить до 2 год.
Я зробила трошки по іншому, 1 год в мене сходило в мисці, тоді я ще раз вимісила і розклала по формах. Сходило ще 1,5 год (залежить, яка температура в кімнаті, може зійти скоріше). Як зійшли паски, змастити зверху яйцем. Випікати 45 хв до 1 год при 180.
З цієї порції виходить багато пасок, пекла на половину. Вийшло 5 пасок 0, 5 кг і ще 2 трохи менші. Як охололи покрила глазур’ю на желатині.

Глазур для паски на желатині

  • 1 скл. цукру, 5 г желатину (1 ч. ложка), 6 ст. ложок води.
Желатин залити 2 ст. ложками холодної води. З цукру і 4 ст. ложок води зварити сироп (щоб цукор розчинився), вкинути набухлий желатин і збивати міксером до побіління. Змастити паски і прикрасити за бажанням.
Радимо також приготувати паску за іншими перевіреними рецептами від господинь:
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook