Кухня Рецепти

Паска на молоці. Печу 10 років! Рецепт ні разу не підвів

Цим рецептом користуюсь уже понад 10 років. Він мене ще ні разу не підвів. Пасочок виходить багато, десь 9-10 в залежності від розміру. Я люблю дарувати пасочки на Великдень, тому печу повну порцію.

16.04.2021 17:35

Паска на молоці

1 л молока, 100 г пресованих дріжджів, 1 л цукру, 10 яєць, 300 г вершкового масла, 125 мл олії, 250 г маргарину, 250 мл сметани, ванілін, сіль, 2,5 кг борошна, родзинки, цукати.

Опара: в 1 скл. молока розвести дріжджі, додати жменю цукру, борошна і поставити в тепле місце, щоб забродило. Окремо збити яйця, в тепленькому молоці, що залишилося розвести цукор, масло і маргарин розтопити і з’єднати з олією та сметаною. Всі рідини з’єднати ,вмішати з опарою і поставити в тепле місце на 2 години. Потім вмішати борошно і поставити на 1-1,5 години підходити, періодично обминаючи тісто.

Форми заповнювати на 1/3, дати підійти в формі і випікати при 180 градусах.

Рецепт і фото: Людмила Войчук

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: