Паска на молоці. Печу 10 років! Рецепт ні разу не підвів

Цим рецептом користуюсь уже понад 10 років. Він мене ще ні разу не підвів. Пасочок виходить багато, десь 9-10 в залежності від розміру. Я люблю дарувати пасочки на Великдень, тому печу повну порцію.

Паска на молоці

1 л молока, 100 г пресованих дріжджів, 1 л цукру, 10 яєць, 300 г вершкового масла, 125 мл олії, 250 г маргарину, 250 мл сметани, ванілін, сіль, 2,5 кг борошна, родзинки, цукати.

Опара: в 1 скл. молока розвести дріжджі, додати жменю цукру, борошна і поставити в тепле місце, щоб забродило. Окремо збити яйця, в тепленькому молоці, що залишилося розвести цукор, масло і маргарин розтопити і з’єднати з олією та сметаною. Всі рідини з’єднати ,вмішати з опарою і поставити в тепле місце на 2 години. Потім вмішати борошно і поставити на 1-1,5 години підходити, періодично обминаючи тісто.

Форми заповнювати на 1/3, дати підійти в формі і випікати при 180 градусах.

Рецепт і фото: Людмила Войчук

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook