Кухня Рецепти

Швидкі домашні круасани. Смачні і довго залишаються свіжими!

Це універсальний рецепт: додаєте до тіста дріжджі – виходять круасани, не додаєте – пісочні рогалики! Хочете – робите на маргарині, не признаєте маргарину – печете на смальці. І так, і так виходить завжди смачно! А начинку можна робити будь-яку!

04.09.2020 13:02

Швидкі домашні круасани

100 г дріжджів, 150 мл води, 2 ст. ложки цукру, 250 г маргарину (або смальцю), 1 скл. сметани, 1 жовток, борошно. Начинка: трояндове варення, джем, макова, соняшникове насіння з цукром, ягоди, яблука з корицею, шоколад тощо.

Змішати дріжджі, теплу воду і цукор, залишити на 15 хв. Змішати м’який маргарин, сметану, жовток, дріжджову масу. Додаючи борошно, замісити м’яке тісто. Залишити на 30 хв. Розкочувати колом і розрізати на сегменти. На зовнішній широкий край класти начинку, скрутити до центру.  Далі вмочити в яйце і в цукор, викласти на деко, дати трошки підрости і пекти. Можна пекти без дріжджів, тоді будуть тонкі пісочні рогалики.

В основі рецепт Лесі Маршалок

Спробуйте також приготувати:

Дуже смачні рогалики. Секрет – у дріжджовому тісті, що росте в холодильнику

Рогалики “Завивані” – смак дитинства. Мамин рецепт