круасани

Швидкі домашні круасани. Смачні і довго залишаються свіжими!

Це універсальний рецепт: додаєте до тіста дріжджі - виходять круасани, не додаєте - пісочні рогалики! Хочете - робите на маргарині, не признаєте маргарину - печете на смальці. І так, і так виходить завжди смачно! А начинку можна робити будь-яку!

Швидкі домашні круасани

  • 100 г дріжджів, 150 мл води, 2 ст. ложки цукру, 250 г маргарину (або смальцю), 1 скл. сметани, 1 жовток, борошно. Начинка: трояндове варення, джем, макова, соняшникове насіння з цукром, ягоди, яблука з корицею, шоколад тощо.

Змішати дріжджі, теплу воду і цукор, залишити на 15 хв. Змішати м’який маргарин, сметану, жовток, дріжджову масу. Додаючи борошно, замісити м’яке тісто. Залишити на 30 хв. Розкочувати колом і розрізати на сегменти. На зовнішній широкий край класти начинку, скрутити до центру.  Далі вмочити в яйце і в цукор, викласти на деко, дати трошки підрости і пекти. Можна пекти без дріжджів, тоді будуть тонкі пісочні рогалики.

В основі рецепт Лесі Маршалок

Спробуйте також приготувати:

  • Дуже смачні рогалики. Секрет – у дріжджовому тісті, що росте в холодильнику
  • Круасани з шоколадною начинкою. Ідеальний рецепт

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook