ожинове вино

Ожинове вино – таке добре, що п’єш і ще хочеться

Ожинове вино - таке смачне, що приготувавши його хоч раз, будете робити щороку. Причому смак можна змінювати, додаючи різну кількість цукру.

Ожинове вино

Розім’яти ожину. Не миту. Додати води, щоб була не густа маса. Я роблю на око. Накрити ємність марлею. І хай бродить в теплі днів 4. Можна додати трошки цукру. Кожного дня треба два рази перемішувати.

Потім процідити і віджати ягоди. Тепер виміряти кількість соку і додати ще води: на 5 літрів соку – 2 літри води. І додати цукру, щоб було добре солодке. Розлити в банки по плічка і закрити кришками з гідрозатвором. Нехай стоїть так місяць.

Потім злити без осаду. Скуштувати. Додати цукор на смак. І тепер налити повні до верху банки. Знову закрити кришками з гідрозатвором. І поставити в прохолодне місце. Далі чекати місяців хоча б 2 або 3 – і можна насолоджуватись.

Рецепт Оксани Дудай

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook