рецепт тіста для пиріжків і пирогів

Дуже вдалий рецепт дріжджового тіста. Випічка м’яка і довго не черствіє

Чудовий рецепт дріжджового тіста для рогаликів, пиріжків і пирогів. Виходять м'які і довго не черствіють! Смачні із будь-якими начинками!

Дуже вдалий рецепт дріжджового тіста

  • Опара: 300 мл теплого молока, 5 ст. л цукру, 40 г пресованих дріжджів, 0,5 скл. борошна. Все розколотити, накрити і залишити на 25 хв, щоб піднялася шапочка.
  • До опари додати 50 г масла (або маргарину, розтопленого), 1 яйце, 2 п. ванільного цукру, чуть солі, 2 ст. ложки олії рафінованої, 650 г борошна (це загальна кількість, разом з опарою), 0,5 ч. ложки куркуми (можна і без неї, то для кольору).
Усе замісити. Вимісити 10 хв (по трошки підливати на руки олію, приблизно ще 1,5 ст. ложки). Борошна більше не давати. Повинно вийти м’яке тісто. Залишити, щоб підходило, на 40 хв. Обім’яти і ще чекати 30 хв. Тісто готове! Робити рогалики, пиріжки і пироги з улюбленою начинкою. У мене мак. Викласти на деко, дати, щоб підросли до 20 хв, змастити жовтком, розведеним з 1 ст. ложкою води і пекти у розігрітій духовці до 180 ОС десь 35-40 хв.
Рецепт і фото Ольги Мордовіної
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook