Кухня Рецепти

Сир “Панір”

Такий сир чимось схожий і на адигейський. Його можна нарізати тонкими скибочками, посипати травами і збризнути оливковою олією.

04.04.2017 09:00

Інгредієнти:
1 л молока (домашнього або магазинного з терміном зберігання не більше декількох днів), 150 мл кефіру (можна замінити на 2 ст. ложки лимонного соку або 1 ч. ложку лимонної кислоти, або 150 мл живого йогурту або 250 мл кислої сироватки).

Поставити молоко на вогонь у каструлі з товстим дном. Коли закипить, вилити в нього тонкою цівкою кефір і постійно помішувати. Через кілька хвилин сир відділиться від сироватки і спливе на поверхню. Відцідити його через два шари марлі, покласти під прес, роль якого може виконати каструля з водою. Виходить сир, схожий на адигейський. Його можна нарізати тонкими скибочками, посипати травами і збризнути оливковою олією.