Сметанно-сирний десерт без випікання
- 600 мл сметани 10-15%, 200 г сиру кисломолочного, 3 ст. ложки цукру, 10 г ванільного цукру, 10 г желатину (замочити у 4-5 ст. ложках молока).
- Полуничне конфі: 300 г полуниці, 5 г желатину (замочити у 2 ст. ложках води).
Полуницю з цукром збити блендером, додати розпущений желатин. Сметану, цукор, сир, ванільний цукор – збити все міксером. Желатин розчинити в 4 ст. ложках молока до набухання 5 хв, тоді розпустити.
До збитої сметанної маси додати розпущений желатин, розмішати, вилити у форму, поставити в холод для застигання. Коли застигне трішки, поверх вилити полуничне конфі.
Порада господині. Можна брати йогурт, ряжанку, домашній сир перетертий. Желатин краще швидкорозчинний брати. Продукти повинні бути кімнатної температури, бо в холодних желатин може згорнутися (якщо так стається, то підігріти трішки мус до розчинення желатину).
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також приготувати полуничний десерт за іншими перевіреними рецептами:
- Полуничний мус – ідеальний літній десерт
- Бананово-полуничний смузі – ідеальний літній сніданок, перекус або легкий десерт