Круасани з шоколадною начинкою
- Тісто: 200 мл теплої води, 200 мл теплого молока, 1/3 ч. ложки солі, 60 г цукру, 10 г сухих дріжджів, 2 ст. ложки олії, 2 яйця (1 жовток відібрати для змащування), 750-800 г борошна + 100 г для підсипання, 280 г масла.
- Начинка: 200 г цукрової пудри, 50 г какао, 100 г м’якого масла, 50 г меду натурального.
Начинка. Всі інгредієнти змішати, викласти на харчову плівку, сформувати ковбаску (так потім зручніше нарізати). Я роблю багато і кладу в морозилку. І беру при потребі скільки треба. Можете зразу використовувати, можете наперед зробити і теж покласти в морозилку
Тісто. Тепле молоко і теплу воду, 10 г цукру і дріжджі змішати вінчиком. Накрити рушником і відкласти на 10 хв. Додати олію, яйця, 50 г цукру, сіль і все добре перемішати до однорідності. Далі додати борошно і рукою замісити тісто. Місити потрібно 10-15 хв. Миску змастити олією і залишити підійматися в теплому місці на 1-2 год.
Зі 100 г борошна брати по трошки і посипати робочу поверхню, викласти тісто і поділити на 10 однакових частин. Кожну з них розкотити у вигляді кола товщиною 3 мм. Далі змастити м’яким або розтопленим маслом, розкотити другий шматок тіста такого ж розміру і покласти на перший, змащений маслом. Так зробити з усіма шматками тіста.
Далі розкотити велике коло товщиною 5-6 мм. Поділити його на 24 однакові сегменти-трикутники. Я робила ножем для піци. Далі на широкий край кожного трикутника покласти начинку (можна будь-яку за бажанням). По середині широкої сторони зробити повздовжний надріз близько 2 см. сформувати круасани.
На застелену пергаментом форму викласти круасани, змастити збовтаним жовтком і можна зразу пекти. Поставити в розігріту духовку на 30 хв, пекти при 180 °С без конвекції.
Рецепт і фото Оксани Копиняк, м. Болехів
Спробуйте також приготувати:
- Швидкі домашні круасани. Смачні і довго залишаються свіжими!
- Львівські круасани