Кухня Рецепти

Катаеф (арабські млинці)

Головне – не пересмажити їх, бо тоді не вийде сформувати правильну форму. З’єднувати можна різними способами і отримати різні на вигляд млинці.

15.11.2017 08:35

Інгредієнти:
1 скл. борошна, 2 ст. ложки кукурудзяного борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 1 п. ванільного цукру, 1,25 скл. молока, по 0,5 ч. ложки солі і цукру, маргарин (для змащування сковороди).

У мисці змішати сухі інгредієнти. Тонкою цівкою, помішуючи віночком, щоб не було грудочок, вливати молоко. Нагріти сковороду (обов’язково!) із товстим дном (має бути гарячою, а не розпеченою, оскільки млинці можуть пересохнути і тоді їх не вийде сформувати). Викладати по 1 ст. ложці тіста на сковороду. Щойно лопнуть всі бульбашки і тісто стане матовим (треба смажити тільки з одного боку), швидко викласти млинець на дошку і з одного боку двома пальцями з’єднати кінці і притиснути на кілька секунд.

Начинки: солодка сирна маса; крабові палички, варене яйце, зелена цибуля, майонез; сир, часник, сметана тощо.