шоколадні мафіни

Шоколадні заварні мафіни з помадкою

Дуже вдалий рецепт шоколадних мафінів. Вдаються дуже смачні і ніжні. Цікавий спосіб приготування тіста і помадки.

Шоколадні заварні мафіни

  • 4 яйця, 1,5 скл. цукру, 1 п. (250 г) вершкового маргарину, 3 ст. ложки какао, 2 ч. ложки розпушувача, 7 ст. ложок води, 1 п. ванільного цукру, 2 скл. борошна (180 г – 1 скл.).
У сотейник або каструльку покласти маргарин, цукор, ванільний цукор, воду, какао і поставити на плиту, постійно помішуючи на невеликій температурі, довести масу до стану кипіння, але не кип’ятити! Отриману помадку охолодити до кімнатної температури, 1\4 помадки, можна залишити для поливки мафінів.
Білки відділити від жовтків. У ледь теплу шоколадну масу додати 4 жовтки, все ретельно вимішати, борошно з’єднати з розпушувачем і частинами додати до маси. На цьому етапі можна використати міксер (гачки для тіста), щоб все добре збити. Окремо збити білки на стійку щільну масу, за 3-4 рази додати білки до тіста, легенько вмішуючи їх вінчиком або ж лопаткою. Тісто виходить дуже ніжне. Я викладала у силіконові форми для кексів, наповнюючи до половини, змащувати їх не треба. Випікати у розігрітій до 180 °С духовці 25-30 хв. Коли мафіни трохи охолонуть, полити їх помадкою, якщо ви її залишили! Або ж просто посипте цукровою пудрою. У мене вийшло 15 шоколадних мафінів, але то залежить від розміру формочок: якщо маленькі, то буде більше.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Радимо також інші рецепти шоколадних мафінів та кексів:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook