консервація з буряка

Перевірені рецепти консервації з буряків

Консервований буряк - це не тільки смачно, а й дуже зручно. Баночку відкрив - і вари борщ, готуй салат або просто їж ложкою до картоплі чи каші! Для вас - перевірені рецепти від господинь.

Дуже смачний салат без оцту (його заміняють яблука)

  • 1 кг буряка, 1 кг моркви, 1 кг помідорів, 1 кг цибулі, 1 кг яблук (бажано сорту Антонівка або будь-які кисленькі), 200-250 г олії, 5-6 ст. ложок цукру, 2 ст. ложки солі.

Овочі потерти на терці з великими вічками або на комбайні (використовую середні вічка). Варити все разом 1 год. Розкласти в стерилізовані банки, закрутити і добре вкутати. Вихід – 5 л. Рецепт Зоряни Петрийчук

Дуже смачний салат з буряка з перцем і томатним соком

5 кг буряка зварити майже до готовності, 1,5 л томатного соку, 3-4 шт. болгарського перцю, 1 кг цибулі (обжарити), 1-2 гіркого перцю, 250 г олії, 250 г цукру, 200 г оцту, 2 ст. ложки солі. Натерти буряк на велику тертку і варити в каструлі все 10 хв. Потім розкласти салат в стерильні банки і ще 20 хв стерилізувати. Закрутити і вкутати до охолодження. Дуже смачно. Рекомендую. Рецепт Світлани Бортник

Цілі мариновані бурячки (на салати)

  • Маринад: 1 л води, 1 скл. (250 мл) оцту, 1 скл. (250 мл) цукру.

Буряки відварити, почистити і скласти в банки (якщо великі, то розрізати на половину). Залити маринадом. Стерелізувати 15 хв банки 1 л. За цим рецептом мариную і моркву. Солі не треба. Дуже смачно на салати! Рецепт Наталі Франчук

Рецепт дуже смачних бурячків зі спеціями

  • Буряки зварити, почистити від шкірки, скласти в банку. На 1 літрову банку: 3-4 кружечки цибулі, перець чорний горошком, 5 горошин духмяного перцю, 1 листок лаврового листя, 5 ст. ложок цукру, 5 ст. ложок оцту, 1 ст. ложка солі. 
Залити водою і 30 хв стерилізувати. Я заливаю перекип’яченою водою, сіль і цукор розводжу теж у воді, ще гарячою, але не окропом. Дехто з моїх знайомих заливає некип’яченою водою, а холодною сирою, але я кип’ячу. Спробуйте, не пошкодуєте. Взимку відкриваєте, трете просто на тертці – і все, салат готовий, вже нічого не треба додавати, бо він просочений спеціями, які в банці. А головне, не займає багато часу в приготуванні і може довго зберігатися в банках. Можна використовувати і в салати, і в борщ, роблю з нього хрін – смачний буряк! Рецепт Лесі Михайлюк

Рецепт салату з буряків від сестри Лесі

  • 3 великі цибулини, 3 кг буряка, 0,5 кг перцю солодкого червоного. Маринад: 1 скл. води (200 мл), 65 г оцту, 1 скл. олії, 1 ст. ложка солі, 1 скл. цукру (200 мл).
Буряк зварити, потерти крупно. Зварити маринад, додати в нього перець, цибулю. Поварити, щоб перець і цибуля проварились.Тоді додати буряк, все вимішати. Викласти в банки і стерилізувати. Перець і цибулю різати соломкою. Я стерилізувала приблизно по 15 хв. Рецепт Ніки Нікись

Консервовані терті буряки (для економії банок і кришок)

  • 3 кг буряків відварити, почистити, натерти на тертці, дати 150 г олії, 2 ч. ложки солі, 4 ст. ложки цукру, 1 ч. ложку з чубком лимонної кислоти.
Потертий буряк поставити на вогонь, додати все і варити 15 хв, викласти в стерилізовані банки закрутити, закутати. Рецепт Катерини Гаврищук

Цілий буряк до борщу чи шуби

Готовий зварений почищений буряк розкласти по банках і залити маринадом: 6 скл. води, 200 г цукру, 300 г оцту, 2 ст, ложки солі. Стерилізувати 20 хв, закрутити. Маєте готовий до борщу, на шубу чи вінегрет і так далі. Не пошкодуєте! Рецепт Марії Павлишин

Салат з буряка на зиму

  • 3 кг буряка, 1 кг помідорів, 1 кг цибулі, 0,5 кг перцю, 1 кг яблук (антонівки).
Буряк потерти, а все інше – маленькими кусочками. Додати 2 ст. ложки солі, 2 ст. ложки цукру, 0,5 л олії (можна менше).
Все перемішати і тушкувати 30-40 хв, наприкінці додати 2 ст. ложки 9%-го оцту. Розкласти гарячим в стерильні банки і закрити металевими кришками. Рецепт Галини Ткач

Борщова заправка або салат з буряка

Буряки зварити, почистити і порізати соломкою. Цибулю, моркву і болгарський перець підсмажити в олії на сковороді, додати буряк, перець, сіль, цукор, трохи оцту, – все на смак, нехай покипить 8-10 хв, киплячим розкласти в банки і закрутити. Потім виходить добрий салат, а також використовую для борщу. Овочі всі ріжу соломкою, можна також додати декілька зубців часнику. Цього року хочу ще додати зелені та базиліку, думаю буде смачніше. Рецепт Стефанії Грешко

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook