Домашній пломбір
- 3 жовтки, 160 мл молока, 150 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 500 г сметани (у мене домашня).
Молоко нагріти, але не кип’ятити. В іншій посудині перетерти жовтки з цукром. Далі тонесенькою цівкою влити молоко до жовтків, постійно помішуючи. Усю суміш поставити на малий вогонь, але не кип’ятити. Варити доти, поки на лопатці не з’явиться слід після проведення пальцем. Відставити, щоб суміш охолола.
Далі сметану збити до пишності і вилити охололу заварну частину. Добре вимішати і покласти в формочки чи просто в лоток і в морозилку. Через кожні 30-40 хв потрібно мішати, щоб морозиво не вийшло зі сніжинками. Так повторити 3-4 рази. Домашнє морозиво пломбір готове, можна смакувати!
Рецепт і фото Оксани Копиняк
Радимо також інші рецепти домашнього морозива:
- Морозиво-сорбет “Полуничне мохіто”. Вітамінне задоволення!
- Кавове морозиво для любителів кави з вершками. Неймовірне на смак!