Сирно-гарбузова запіканка “Помаранчева зебра”
800 г гарбуза, 500 г сиру, 200 г цукру, 5 яєць, 3 ст. ложки крохмалю, 25 г маку, цедра 1 апельсина, 100 г сметани.
- Запекти гарбуз до м’якості, змолоти (100 г пюре відкласти). До решти пюре додати 70 г цукру, цедру, 2 збиті у піну яйця, 2 ст. ложки крохмалю, перемішати.
- Змолоти сир, додати 100 г цукру, 2 збиті у піну яця, 1 ст. ложку крохмалю, мак, перемішати. Застелити дно форми пекарським папером, змастити маслом, викладати по черзі кожну масу (по 2 ст. ложки). Щоб маса рівномірно розподілилася, легенько постукуйте формою по столу. Щоб запіканка нагадувала квітку, треба провести шпажкою від стінок форми до центру, зробивши кілька променів.
- Поставити у розігріту духовку, запікати приблизно 40 хв при 170 С.
- Приготувати заливку: змішати сметану, 30 г цукру, 1 яйце, 100 г гарбузового пюре. Залити пиріг і пекти ще 10 хв.