Нереально смачний сирник. Цей рецепт – мій фаворит!

Я люблю сирники і перепробувала багато рецептів, але цей нереально смачний! Ніякого торта не треба, якщо є такий сирник!

Нереально смачний сирник

Форма 26 см. 1,2 кг сиру, 6-8 яєць, 100 г масла, 60 г манки, 200 г цукру, 150 г сухого маку, 100-150 г вишень морожених (я брала сушені), цедра лимона, 50 г крохмалю, 1 п. ванільного цукру.
Корж: (тут інгредієнти вказані на 2 коржі, одну половину використаємо, другу можна заморозити): 250 г борошна (+/-), 120 г масла, 1 яйце, 100 г цукру, 2 ст. ложки какао, 1 ч. ложка розпушувача, 1-2 ст. ложки сметани.
Шоколадна глазур: 4-5 ст. ложок сметани, 2 ст. ложки какао, 1 ст. ложка цукру, 50 г масла. 
Макова маса. Мак залити окропом і варити на середньому вогні 10-15 хв, періодично помішуючи. Проварений мак відцідити на сито і дати стекти зайвій рідині. Далі додати 2-3 ст. ложки цукру. Я збивала за допомогою погружного блендера, так як м’ясорубка може зламатися (якщо не додати цукру).
Сирна маса. Усі інгредієнти для сирної маси збити блендером (яйця поділити на жовтки і білки і використати лише жовтки). Окремо збити охолодженні білки з дрібкою солі до стійких піків і лопаткою акуратно ввести до сирної маси.
Далі від отриманої маси відділити 600 г і з’єднати з підготовленою маковою масою, ретельно перемішавши.
Корж. Всі складники з рецепта змішати і замісити тісто.
Глазур. Все ретельно змішати і на середньому вогні довести до кипіння, постійно помішуючи, але не кип’ятити.
У підготовлену форму викласти тісто і рівномірно розподілити його по формі. Поставити в морозилку на 30 хв. Дістати форму, покласти вишню (я клала вишню поверх макової маси), макову масу і на неї білу масу.
Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 °С 45-55 хв (я пекла 1 год). Готовність сирника визначається тоді, коли його середина злегка колишеться).
Спечений сирник залишити охолонути у вимкненій духовці. Полити зверху глазур’ю і поставити на ніч у холодильник.
Рецепт Тані Козак. Пекла і фотографувала Оксана Копиняк

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook