Божевільний торт (Crazy Сake)

Готовий корж можна з’їсти як кекс, розрізати, перемазати кремом і сформувати торт або навіть заморозити, замотавши у кілька торбинок, щоб не набрався запахів.

Інгредієнти:
3 скл. борошна, 1,2–2 скл. цукру, 1 ч. ложка солі, 2 ч. ложки соди (або з ч. ложки розпушувача), 0,5 скл. какао, 3/4–1 скл. олії, 2 ст. ложки оцту, 1 п. Ванільного цукру, 2 скл. холодної кип’яченої води (або кави).

Просіяти в борошно, цукор, сіль, соду і какао і перемішати. Змішати олію з оцтом і водою.

Влити рідку суміш у борошняну і перемішати віничком або виделкою до однорідної маси.

Випікати в розігрітій до 170–180 ОС духовці протягом 30–40 хв, перевіряти готовність дерев’яною зубочисткою. Можна пекти у мультиварці (приблизно 1 год + 20 хв на підігріві, не відкриваючи). Остудити у формі.

Готовий корж можна: з’їсти як кекс; змастити помадкою, шоколадом, варенням абощо; розрізати, перемазати кремом і сформувати торт; заморозити, замотавши у кілька торбинок, щоб не набрався запахів.

Перемазувати можна кремом із маскарпоне, збити зі згущеним молоком або цукровою пудрою (якщо нема маскарпоне, заморозьте кефір або кисляк, а потім викладіть лід на друшляк, встелений марлею, дайте розтанути і повністю стекти сироватці). Також можна використовувати сметанний, заварний або будь-який інший крем.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook