Цибулевий хліб
- 300 мл вода, 30 г дріжджів, 1 ст. ложка цукру, 1 ч. ложка солі, 3 ст. ложки олії, 2 цибулини, 200 г житнього борошна, 300 г пшеничного борошна.
Приготувати опару: в мисці з’єднати теплу воду, дріжджі, цукор, 4 ст. ложки борошна. Перемішати до однорідності. Накрити рушником і поставити в тепле місце (не вище 25-30 градусів) на 30 хвилин.
На сковорідку вилити олію, нагріти її. Викласти нарізану кубиками цибулю, помішуючи, смажити до прозорості. Далі вимкнути вогонь, викласти її у миску, охолодити.
До опари додати сіль, житнє борошно та пшеничне (50 г відібрати), додати борошно невеликими частинами, вимішувати, поки рідина не вбере борошно. Далі додати засмажку з цибулі. На стіл висипати борошно (50 г, яке відсипали), викласти тісто, місити 7-10 хвилин, воно повинно бути м’яким. Потім тісто покласти у миску, присипану борошном, накрити рушником і поставити у тепле місце на 1 годину.
Коли тісто підійде, вийняти його з миски, обім’яти. Розкотити його у прямокутник довжиною вашої форми для випікання хліба. Згорнути його у рулет, краї гарно защипнути. Форму змастити олією, викласти тісто швом донизу. Накрити знову рушником і поставити в тепле місце на 30 хвилин. Далі змастити поверхню хліба водою, присипати трішки борошном.
Розігріти духовку до 180 градусів і випікати хліб 30-35 хвилин до готовності, орієнтуйтесь по своїй духовці.
Після випікання хліб вийняти з форми, викласти на решітку, накрити рушником, залишити охолоджуватись.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Спробуйте також приготувати:
- Швидкий рецепт приготування домашнього хліба
- Японський молочний хліб “Хоккайдо”