Торт з курагою і шоколадними крихтами

Цей торт виходить такий ніжний, що тане у роті! А курага і шоколадні крихти роблять смак насиченим. Рецепт простий, усім рекомендую!

Бісквітний торт із шоколадними крихтами і курагою

Форма 25Х35 см. Бісквіт: 6 яєць, 1,5 скл. (250 мл) цукру, 1 скл. борошна, 0,5 скл. крохмалю, 1 п. ванільного цукру, 2 ст. ложки олії, 1 ст.ложка оцту або лимонного соку, 1 ст. ложка розпушувача.
Білки збити з цукром до стійких піків. Окремо збити жовтки з ванільним цукром, додати розпушувач, оцет та олію і збити. Акуратно поєднати дві маси. Легесенько помішуючи, ввести просіяне борошно і крохмаль.
Випікати в розігрітій духовці до 180 °С на 45 хв. Охолоджений бісквіт загорнути у харчову плівку. Спекти 2 таких коржі. Кожен з них розрізати на дві частини, всього виходить 4 коржі.
Крем: 0,5 л сметани, цукрова пудра до смаку, загущувач (кількість беремо згідно з рецептом на упаковці), 300 г кураги, 300 г шоколадної крихти. Все збити міксером до пишності.
Кожен бісквіт просочити, змастити кремом і посипати один шар курагою (попередньо запареною на 5 хв, висушеною рушником і порізаною), інший шоколадною крихтою.
Прикрасити теж кремом. Дати постояти декілька годин.
Рецепт і фото Оксани Копиняк. Більше рецептів цієї господині можна побачити тут.
Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook