Крем “Шарлотт” (за радянськиим ГОСТом) для декору тортів і капкейків

Крем виходить завжди пишний, смачний і легкий в роботі. Я лише ним вирівнюю торти! З нього ж роблю квіти для декору і прикрашаю капкейки - чудово тримає форму.

Крем “Шарлотт”

150 г молока, 1 яйце, 200 г цукру, 250 г масла (82,5%).
150 г молока ретельно змішати з 1 яйцем. В сотейник насипати 200 г цукру, ваніль, додати молочну суміш, помішуючи, довести до кипіння і варити 4 хв. Охолодити. Якщо неоднорідний – пробити блендером. Збити 250 г масла (82,5%), по ложці додавати заварну масу (масло і заварний крем повинні бути однакової температури!).
Це рецепт по радянському ГОСТу. Крем завжди пишний, смачний і легкий в роботі. Я використовую дороге масло (Рудь), але навіть так цей крем виходить дешевший ніж на крем-чіз і, що саме цікаве, хоч він і масляний, але жирність його не більше 35%. Важливо! СПОЧАТКУ яйце змішати з молоком, ПОТІМ додати цукор.
Рецепт Ніки Білошицької

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook