Сливова смакота: чотири рецепти пирогів зі сливами

До вашої уваги чотири перевірені і вдалі рецепти пирогів зі сливами: рецепт з газети "The New York Times", на склянці кефіру, на тонкому пісочному коржі і найпростіший - на сметані.

сливовий пиріг

Сливовий пиріг за рецептом з газети “The New York Times”

  • 12 слив (сорт – угорка), 3/4 скл. цукру, 100 г масла, 1 скл. борошна, 2 яйця, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ч. ложка кориці, 1/3 ч. ложки солі. 

Збити масло з 3/4 скл. цукру. Додати яйця, сіль і продовжувати збивати. Вмішати ложкою борошно, попередньо змішане з розпушувачем. Змастити форму маслом, присипати борошном або застелити пергамент і викласти тісто. Зверху, не вдавлюючи, розкласти половинки слив зрізом догори. Змішати 2 ст. ложки цукру з чайною ложкою кориці. Посипати сливи (у процесі випікання цукор карамелізується). Поставити пиріг в розігріту духовку та випікати 40-45 хв при температурі 180 ОC до утворення хрусткої скоринки. Пекла і фотографувала Олена Кузьменко

сливовий пиріг

Сливовий пиріг на склянці кефіру

  • Форма 22Х32 см. 1 скл. кефіру або кислого молока, 3 яйця, 0,7-1 скл. цукру, 0,7 скл. олії, 2 скл. борошна, 1,5 ч. ложки розпушувача, 16-20 слив, (2-3 ст. ложки цукру і 0,5 ч. ложки кориці для посипання).

Яйця збити з цукром до пишності на максимальних обертах міксера. Зменшити оберти, додати кефір, збити до поєднання, додати олію, збити, додати борошно з розпушувачем, збити. Вилити у форму, застелену пергаментом, викласти зверху половинки слив розрізом догори. У кожну сливу покласти трішки суміші цукру з корицею. Випікати близько 40 хв при 170 ОС.  Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою. Рецепт і фото Інни Семенюк

пиріг зі сливами

Пиріг зі сливами на тонкому коржі

  • Форма 24 см. Начинка: 700 г слив (у мене венгерка), 50 г пудри (якщо сливи кислі – можна більше). Тісто: приблизно 180 г борошна, 75 г масла, 65 г пудри, 1 яйце, 2 ст. ложки коньяку, 1/2 ч. ложки розпушувача, ваніль.
Зі слив дістати кісточки і порізати половинками (якщо великі сливи, то четвертинками). Приготувати тісто: у просіяне борошно додати розпушувач, ванільний цукор і пудру, перемішати, додати шматочки масла і перетерти все у крихту. Додати яйце і коньяк, замісити тісто. Насправді воно замішується дуже швидко; тісто дуже м’яке, не липне до рук.
Форму для випікання застелити пергаментом (так потім буде легше виймати) і розподілити тісто, роблячи невеликі бортики. Далі гарно викласти сливи (я зробила вертикально по колу), трохи втискуючи їх у тісто. Слив піде трохи багато, але від цього пиріг лише виграє! Присипати зверху пудрою так, щоб гарно накрила повністю, тоді сливи виходять як карамелізовані. Випікати у розігрітій до 200 ОС 50-60 хв. Дати пирогу охолонути і насолоджуватися! Рецепт і фото Оксани Білінської
пиріг зі сливами

Пиріг зі сливами без заморочок

  • Форма 20Х30 см (якщо хочете вищий пиріг, беріть меншу). 200 г борошна, 200 г цукру, 200 г сметани, 5 яєць, 1 ч. ложка розпушувача, 2-3 ч. ложки лимонної цедри, 1 кг слив (у мене пішло менше, десь 700-800 г).
Помити сливи, розрізати на 4 частини. Яйця збити міксером до пишної піни, поступово підсипати цукор. Добре збити. Додати сметану та цедру і легко вимішати. У просіяне борошно додати розпушувач і підсипати порціями в яєчну суміш, акуратно вимішуючи. Готове тісто вилити у форму, застелену пергаментом та змащену добре маслом. Зверху викласти сливи, легко втискаючи їх у тісто. Пекти при 180 ОС 45-50 хв до сухої шпажки. Орієнтуєтесь по своїй духовці, я пекла 50 хв. Витягнути з форми і залишити остигати на решітці. Можна посипати пудрою. Рецепт від “Бабушки Емми”, пекла і фотографувала Лілія Мацько

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook