10 способів використання крохмалю на кухні, про які ви не знали

Шеф-кухарі часто використовують крохмаль для створення своїх кулінарних шедеврів. Ми дізналися про їхні професійні секрети, скористайтеся ними і ви! Деяку інформацію про крохмаль ви прочитаєте вперше.
  1. З китайської кухні до нас прийшла традиція панірувати у суміші крохмалю і спецій м’ясо, рибу, овочі, котлети, сирники. Крохмаль зберігає вологу всередині. Виходить хрустка скоринка, а всередині соковиті шматочки. Особливо смачною виходить дрібна риба, посмажена у паніровці з крохмалем.
  2. Крохмаль додають у різні види тіста. Він вбирає вологу і додає тісту легкості, пухкості, ніжності. Випічка з додавання крохмалю буде мати чудовими смакові якості, рум’яну скоринку і привабливий колір. Але є один нюанс: крохмаль варто додавати тільки у те тісто, яке містить молочні продукти (молоко, кисле молоко, кефір, сметану).
  3. Ложку-дві крохмалю варто додати у м’ясну підливу або соус, щоб відрегулювати консистенцію. Він загустить рідину, зробить її більш насиченою, наваристою, ситною.
  4. Якщо 10-30% загальної маси борошна замінити крохмалем, можна отримати набагато пишніший бісквіт, і він не сяде при випіканні.
  5. Картопляний крохмаль додають в пісочне тісто, щоб випічка була більш розсипчастою, м’якшою.
  6. Спробуйте додати крохмаль у фарш для котлет. 2 ст. ложки крохмалю або сира терта картоплина замінять одне куряче яйце. Такі котлети будуть набагато соковитіші і смачніші.
  7. У тісто для тонких млинців (налисників) крохмаль додають для того, щоб зробити тісто максимально еластичним. Але будьте обережні: додавайте крохмаль порційно і ретельно перемішуйте, щоб уникнути утворення грудочок.
  8. Щоб начинка у пирогах не текла, а тісто всередині випічки не сиріло, допоможе також крохмаль. Його можна перемішати з ягодами або рідким варенням – і при випіканні він бере зайву вологу і загусне.
  9. Кукурудзяний крохмаль додають у сирники та іншу випічку з сиром для вбирання зайвої вологи. Такі сирники мають гарну консистенцію, не течуть, не кришать і не розпадаються, добре нарізаються.
  10. Чудова ідея – додати крохмаль в тісто для мантів. Адже для приготування цієї страви важливо, щоб тісто було максимально тонким і не рвалося, чого просто неможливо домогтися без використання крохмалю.

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook