Печінковий торт – закуска №1 на святковому столі

У багатьох улюблена закуска - печінковий торт. Бо це і смачно, і по-святковому гарно на столі. І що цікаво, є багато варіантів начинок для печінкового торта!

Печінковим тортом, можливо, нікого і не здивуєш, але ця закуска завжди іде на ура! І від печінкового торта ніколи не лишається ні шматочка. Бо це смачно і має красивий вигляд на святковому столі, тому рекомендую!

Печінковий торт

Начинка

  • 350 г сиру рікота, 2 ст. ложки сметани, зелень, часник, 2 морквини, 1 велика цибулина.
У рікоту додати нарізану зелень кріп, цибульку, додати сіль за смаком, видавити часник за смаком, додати сметану, щоб начинка була консистенція сметани. Моркву натерти, цибульку порізати кубиками, тушкувати на олії.

Печінкові млинці

  • 500 г курячої печінки, 1 яйце, 3-4 ст. ложки борошна, 100-150 мл молока, сіль, перець.
Печінку пробити блендером, додати всі інгредієнти, розмішати до однорідності. Випікати млинці на розігрітій сковороді з олією (я наливаю черпаком на маленьку сковороду та розрівнюю ложкою). Печінкове тісто роблю недуже рідке, люблю трішки товстіші млинці, щоб відчувався смак печінки.

Зібрати печінковий торт

Млинці, начинка з рікоти, тушковані овочі – так чергувати до кінця, зверху можна посипати горіхами, тертим сиром, тушкованими овочами.

Варіанти начинок для печінкового торта

  • Тушковані овочі + гриби+ майонез.
  • Тушковані овочі + твердий сир + майонез + гірчиця.
  • Тушковані овочі + горіхи+майонез.
  • Плавлений сирок+ часник + майонез+ тушковані овочі .
  • Тушкована капуста з овочами + майонез.
  • Варене яйце + часник + майонез + сир.

Рецепт і фото Тетяни Петришиної

Радимо також інші перевірені рецепти печінкового торта:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook