Гречаний суп з грибами і картопляними кльоцками
- 3 л курячого бульйону, 300 г печериць, 0,5 скл. гречки, 1-2 цибулини (можна 1 цибулину + 1 порей), спеції до смаку.
- Кльоцки: 2-3 картоплини, 1 яйце, 2-3 ст. ложки борошна.
Зварити бульйон на курці. Коли закипить, зняти пінку, покласти одну цілу цибулину, посолити, можна додати ще порізану морквину, цілу картоплю (потрібно, щоб вона повністю зварилась; потім її витягнути). Варити 30-40 хв.
Приготувати овочі: нарізати гриби пластинками, нарізати порей (з ним суп ніжніший; можна замінити цибулею). Моркву натерти. Поки вариться бульйон, обсмажити овочі. На сковорідку налити трошки олії і викласти гриби, посолити й обсмажити до золотистого кольору. Додати моркву, цибулю і обсмажити ще 3-4 хв.
Овочі викласти, а на сковорідці обсмажити кілька хвилин гречку.
Картоплю дістати з бульйону, дати ледь остигнути. У бульйон додати духмяний перець, лавровий листок і варити до готовності.
Картоплю потовкти, додати яйце, можна додати трошки часнику і борошно, замісити липкувате тісто.
У проціджений бульйон висипати гречку, варити до готовності. Додати кльоцки (можна чайною ложечкою, можна за допомогою кондитерського мішка, допомагаючи собі змоченими у воді пальцями). Коли кльоцки спливуть (через 2-3 хв), додати посмажені гриби з овочами і варити ще приблизно 5 хв. Посолити до смаку, додати зелень.
Рецепт і фото супу Оксани Білінської
Радимо також приготувати суп за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Гарбузовий крем-суп: приготуйте – будете у захваті!
- Рецепт супу з грибними пельменями