торт-медовик з ароматом лимона

Торт-медовик з ароматом лимона. Не торт, а смакота!

Спробуйте приготувати улюблений торт-медовик по-новому - з ароматом лимона. Надзвичайного смаку додає лимонний курд! До вашої уваги перевірений рецепт торта від господині.

Поєднання смаку меду і лимона вважається класичним, і подобається багатьом. Тому якщо любите торти-медовики, спробуйте до звичного крему додати нотку лимона. Наприклад, доповнити десерт лимонним курдом. До вашої уваги перевірений рецепт торта-медовика з ароматом лимона. Дуже ніжний і дуже смачний! Хто пік і куштував цей торт – усім подобається!

Торт-медовик зі смаком лимона

  • Коржі: 2 яйця, 150 г цукру, 100 г меду, 100 г масла, 1 ч. ложка соди, 1 ст. ложка соку лимона, дрібка солі, 450 г борошна.
Яйця збити з цукром,додати мед,масло,соду,сіль,лимонний сік та поставити на водяну баню,весь час помішувати щоб розчинився мед та масло,додати 200 гр муки та ще трохи поварити на водяній бані.Зняти з вогню,трохи охолодити та додати решту муки.Замісити тісто та залишити трохи відпочити.Розділити його на 8 частин,кожну розтачувати на пергаменті у формі круга діаметром 21 см поколоти виделкою та випікати при темп 180 градусів 6-7 хв.Вийняти з духовки та за допомогою тарілки діаметром 20 см обрізати краї.
  • Крем: 250 г вершкового сиру, 600 г сметани, 150 г цукрової пудри.
  • Лимонний курд: цедра і сік двох лимонів, 100 г цукру, 2 яйця, 1 ст. ложка крохмалю.
Усе добре перемішати та варити весь час помішуючи до загустіння, зняти з вогню та додати 100 г масла, добре перемішати та охолодити. Розділити на три рівні частини.
Зібрати торт: корж, крем, корж, крем, лимонний курд – так зробити 3 рази.
  • Крем для покриття торта: 200 г вершкового сиру, 200 г масла, 50 г цукрової пудри.

Рецепт і фото Галі Лилик

Радимо приготувати інші торти, в яких поєднується смак меду і лимона. Усі рецепти перевірені, від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook