Кухня Рецепти

Гарбузовий крем-суп

Улітку хочеться іншої, легкої їжі. Тому часто готую крем-супи. А ще я дуже люблю страви з гарбуза. Тому із задоволенням використовую його у випічці, солодощах, перших стравах, салатах… Коли починається сезон гарбузів, то маю завжди повно свіжого і запасаюся мороженим до наступного сезону: сирий – кубиками (для крем-супу), фасоване пюре з запеченого – для випічки і солодощів. Ось рецепт чудового гарбузового крем-супу.

10.08.2020 12:18

Гарбузовий крем-суп

3 л води, 600 г гарбуза, 7 картоплин, 1 морквина, 1 цибулина, 1 ст. ложка масла, 2 плавлені сирки, спеції: сіль, перець, карі, куркума, хмелі-сунелі. 

Почищену і помиту картоплю порізати, залити водою і поставити на вогонь. Різати овочі можна досить «грубо», вкінці приготування пропускається суп через блендер, тому це неважливо. Почистити та поріати цибулю, моркву потерти на грубу терку. Розтопити масло і на невеликому вогні тушити до м‘якості цибулю, додати моркву, ще трошки потушити, додати всі спеції, крім солі, трішки цукру, потримати на вогні ще 2 хв., перемішуючи.

Коли картопля закипить, зняти піну, посолити, додати засмажку, скрутити вогонь і варити. Через 10 хв. додати порізані сирки та гарбуз, варити до готовності картоплі і гарбуза, це ще 25 хв. Коли овочі будуть готові, не вимикаючи вогонь, блендерувати суп до однорідності. Якщо вода випарувалася і суп надто густий, долити трохи води, але не робити його занадто рідким. Дати покипіти, помішуючи, ще кілька хвилин, вимкнути вогонь і накрити каструлю кришкою. Подавати з зернятами гарбуза, сухариками, пармезаном, зеленню – це неймовірно смачно з будь-яким додатком.

Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko