Японський молочний хліб “Хоккайдо”

Цей хліб виходить нереально ніжний і смачний! Не кришиться і до чотирьох днів залишається м'яким. Ще й готується легко!

Японський молочний хліб

Для заварки тенгджонг: 100 г молока, 20 г борошна (поварити, помішуючи 2 хв до загустіння, відставити охолодитися). Для тіста: 150 мл теплого молока, 2 ч. ложки сухих дріжджів, 2 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка солі, 1 ст. ложка олії, 1 яйце, 400-500 г борошна.
До теплого молока додати дріжджі, розмішати і залишити на 15 хв. До охолодженої заварки з борошна додати яйце, цукор, сіль, олію, молоко з дріжджами, розмішати і поступово додаючи борошно, замісити м’яке тісто. Тісто покласти в посудину, накрити плівкою і поставити в тепле місце на 1-1,5 год, щоб підросло. Опісля поділити тісто на 3 частини, розкотити у прямокутник, скласти утроє (щоб вийшов вузький довгий пласт) і згорнути рулетом, покласти рулети у форму, накрити і залишити на 30 хв. Змастити (жовток+молоко) і випікати при 180 ОС 30 хв.
Рецепт і фото Оксани Білінської

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook