Рибні котлети
Морський окунь; спеції: сіль, перець, до риби; борошно; яйця; панірувальні сухарі; олія для смаження.
Періодично беру на доставку філе морського окуня в ковбасці. Оскільки вона досить велика (2-3 кг), ділю її навпіл: одну половину кладу в морозилку на наступний раз, з другої одразу роблю ці котлетки. Оскільки ковбаску привозять заморожену, даю їй трохи розморозитися. Але не повністю, підморожена легше ріжеться і не розвалюється. Отже, ріжу порційні кружечки (1,5-2 см), посипаю спеціями. Поки рибка злегка маринується, беру три мисочки для панірування: з борошном, зі збитим яйцем, з перемеленими сухарями. В сковорідці розігріваємо олію. Беремо шматочок і паніруємо в такій послідовності: обкочуємо в борошні, далі у збитому яйці, потім у сухарях. Викладаємо у розігріту олію і обсмажуємо з двох боків до зарум‘янення на меншому за середній вогні. Смакують як окремо з соусом, так і з будь-яким гарніром.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko
Спробуйте також приготувати: