Лимонний кекс на білках. Його просто розмітають зі столу!

Це не випічка, це смакова бомба з ароматом цитруса. Легкий, ніжний, повітряний кекс, який просто тане в роті! Особливо рецепт стане у нагоді, коли потрібно «утилізувати» білки після святкової випічки, тоді сміливо можна подвоювати пропорції і пекти більшу порцію, бо запевняю вас, кекс вам так сподобається, що будете вертатися за добавкою ще раз, і ще, а потім дивуватися, куди ж він так швидко зникає.

Лимонний кекс на білках

115 г цукру, 4 білки, 80 г борошна, 75 г масла. 25 г крохмалю, 1/2 ч. ложки розпушувача, 1/2 шт. лимона, 50 г цукрової пудри.

Масло розтопити і охолодити. Білки зі щіпкою солі збити до пінки. Поступово досипаючи цукор, збити білки до щільної густої маси. По трошки підливаючи масло, збиваємо далі до об‘єднання компонентів. Змішати крохмаль, борошно і розпушувач та просіяти їх в білкову масу, додати цедру і акуратно вимішати лопаткою, зверху вниз, щоб не посадити білки. Форму (прямокутна по верху розмір 25*11 см, висота 7 см) застелити пергаментом, викласти тісто і запекти в розігрітій духовці при t180° 35-40 хв. Теплий кекс витягнути з форми, забрати пергамент і охолодити. Тоді змастити глазур‘ю. Для глазурі сік лимона розтерти міксером з цукровою пудрою.

Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook