“Снікерс” – це той торт, який подобається багатьом. Любителі шоколадних батончиків із такою ж назвою його точно оцінять! Щоколад, карамель, горіхи – це ж смакота і дуже вдале поєднання! А в цьому торті ще й особливий сирний крем! М-м-м, нямка!
Торт “Снікерс”
Бісквіт
- Форма 26 см.
- На 1 корж (треба спекти 4 такі коржі): 2 яйця, 4 ст. ложки цукру, ванільний цукор, 50 г олії, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки какао, 0,5 ч. ложки розпушувача.
2 білки, 4 ст. ложки цукру, ванільний цукор – збити до піків потім додати 2 жовтки, збити. Додати: 50 г олії, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки какао, 0,5 ч. ложки розпушувача. Випікати 25 хв при температурі 180-200 ОС. Рецепт на один корж. Спекти 4 коржі.
Крем
- 900 г сиру, 100 г вершків або сметани, 150 г цукрової пудри, 350 г масла, ванільний цукор.
Сир ретельно перемолоти блендером. Окремо збити масло із пудрою і потім об’єднати все разом.Солона карамель
- 400 г цукру, 150 мл вершків (30%) або сметани (я додавала холодні вершки, можна і гарячі), 0,5 ч. ложки солі, 50 г масла (холодного).
На плиту поставити каструлю з товстим дном, висипати цукор, не мішати. Дивлюся поки з країв не починає плавитися цукор, тоді акуратно дерев’яною ложкою час від часу помішувати до повного розчинення цукру. Тепер (Увага! Обережно!) коли все розчинилося, влити поступово половину вершків і гарно швидко помішати, буде сильно бурлити, але це недовго. Тоді влити решту вершків і знов помішати. Додати сіль і масло, ще варити 2-3 хв. Можна додати ванільний цукор чи ванілін за бажання. Я додаю пізніше, як охолоне карамель, 220 г арахісу підсмаженого.
Зібрати торт: корж, трохи крему і по краях бортик з крему, карамель всередину, корж, крем, корж, крем і бортик з крему, карамель всередину, корж.
Авторський рецепт і фото Мар’яни Бородовської
Радимо також інші перевірені рецепти торта “Снікерс”:
- Торт “Снікерс” з безе, карамеллю та арахісом
- “Снікерс” з арахісом і згущенкою – улюблений торт моїх дітей
Post Views: 124