Швидкий рецепт приготування домашнього хліба
210 мл теплої води (до 40 °С), 320 г борошна (+ 20 г для обминання), 1 ч. ложка сухих дріжджів, 1 ч. ложка рідкого меду або цукру, 0,5 ч. ложки солі, 30 мл олії, куркума (за бажанням).
Змішати всі сухі інгредієнти: просіяне, борошно, сіль, цукор, дріжджі. Влити воду, олію і замісити м’яке, приємне на дотик тісто. Дно посуду з тістом змастити олією і залишити його у теплому місці до збільшення в три рази (у мене пішло 35 хв). Дістати тісто, обім’яти його, сформувати хліб, який вам до вподоби, зробити надрізи і відставити тісто ще хвилин на 20-25. Змастити хліб водою або молоком, або просто притрусити борошном, і поставити випікатись у розігріту духовку до золотавої скоринки при 200 °C 25-35 хв.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 32