великодній сирник

Щороку на Пасху готуємо великодній сирник

У нас є така традиція - на Великдень, крім паски, пекти сирник. Він виходить дуже смачний! Навіть якщо у вас нема такої традиції, раджу приготувати великодній сирник - він дуже смачний!

Окрім паски, на Великдень у різних куточках України є свої традиційні страви. Наприклад, подекуди на Пасху обов’язково печуть сирник. Ось один з перевірених рецептів великоднього сирника.

Великодній сирник

  • Форма 26 см.
  • Сирна маса: 1,5 кг жирного сиру кімнатної температури, 150 г масла кімнатної температури, 250 г цукру (можна коригувати до смаку), 5 яєць, 1 п. ванільного пудингу, 2 ст. ложки манної крупи, 1 п. ванільного цукру, цедра лимона.
  • Тісто: 2,5 скл. борошна, 100 г маргарину, 2 яйця, 4 ст. ложки кефіру, 0,5 скл. цукру, 1 ч. ложка розпушувача.

Замісити тісто, викласти на дно форми. Сир перетерти. Яйця збити з цукром, додати решту продуктів, перемішати, викласти на тісто, пекти при 180 ОС приблизно годину. Коли охолоне, залити шоколадом і прикрасити.

Рецепт і фото Dana Sten. Рецепт тіста Лілії Цвіт

Вам також сподобається:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook