великодній баранчик

До святкового столу – великодній баранчик

У деяких регіонах України є традиція пекти, окрім паски, великоднього баранчика. Якщо у вас є спеціальна форма і бажання приготувати, зберігайте рецепт пасхального баранчика.

Великодній баранчик

  • 125 г масла вершкового, 125 г цукру, 3 яйця, 10 г ванільного цукру, 80/100 г борошна, 50 г крохмалю, 1 ч. л. розпушувача для тіста, 1 апельсинова цедра або апельсинова паста, по щіпці кардамону та мускатного горіха, кілька крапель ромової есенції.
  • За бажанням можна додати родзинки чи цукати.

Збити м’яке масло і цукор міксером до пишної консистенції. По одному додавати яйця, цедру, ванільний цукор, поступово додавати просіяне борошно з розпушувачем. Збивати до однорідності.

Викласти тісто в змащену форму вершковим маслом.

Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів близько 40 хвилин (орієнтуйтесь на свою духовку). Перевірити готовність за допомогою сухої шпажки.

Готовий баранчик можна покрити глазур’ю чи присипати пудрою.

Поради господині

  • Тісто піднімається, тому викладати його треба, залишаючи 2-2,5 см до верху форми.

  • Стики форми змастити маслом або маргарином і притрусити борошном, щоб тісто не витікало.

  • Можна також використовувати будь-яке тісто для кексів або дріжджове тісто на калач.

  • Якщо тісто може капати, покладіть фольгу на низ духовки.

Рецепт і фото Тетяни Петришиної

Радимо також прочитати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook