Інгредієнти:
2 скумбрії, 1 ст. ложка солі (нейодованої), 1 ч. ложка прянощів, 3 лаврові листки (подрібнені).
Рибу почистити, випатрати, відрізати голову і хвіст. Натерти зовні і всередині сумішшю солі і прянощів. Щільно загорнути у харчову плівку або фольгу, витиснувши все повітря. Покласти у холодильник на 3–4 доби. Такий спосіб соління набагато простіший, ніж у розсолі, але на смак риба така ж. Оселедець за цим рецептом просолюється за два дні.
Можна зробити великий запас соленої скумбрії: 5 кг риби посипати сіллю і спеціями, кожну загорнути у кілька щільних пакетів і покласти в морозильну камеру. Потім по одній діставати, класти на три доби у холодильник, а відтак їсти.