Печеня з яблуками і чорносливом

Навіть не знаю, що виходить смачніше: м'ясо чи фрукти. До речі, м'ясо можна їсти і холодним.

Печеня з яблуками і чорносливом

2 кг нежирної грудинки зі шкіркою, 4 яблука, 250 г чорносливу без кісточок, 40 мл рому, сік 1 лимона, 1 паличка кориці, 1 ст. ложка цукру.

  • Грудинку покласти в підсолений окріп зі спеціями, проварити 1 год при слабкому кипінні.
  • Шкірку на шматку грудинки надрізати хрест-навхрест, у вигляді ромбів, завглибшки 1 см.
  • На дно жаровні налити трішки води, потім покласти свинину шкіркою донизу, поставити у розігріту до 220 ОС духовку, пекти 30 хвилин.
  • Яблука розрізати на четвертинки, видалити серцевину й нарізати шматочками.
  • Перевернути м’ясо, посипати цукром (або змастити медом), довкола вкласти шматочки яблук і чорнослив; покласти паличку кориці.
  • Збризнути лимонним соком і ромом. Запікати м’ясо в духовці до утворення хрумкої скоринки (близько 10 хвилин).
  • Печеню та фрукти викласти на тацю.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook