Десерт “Хмаринка”
- 660-650 г яблучного пюре, 20 г желатину швидкорозчинного.
У яблучне пюре додати желатин, залишити на 20 хв для набухання желатину. За бажанням додати цукор або мед.
Поставити на водяну баню та підігріти до розчинення желатину. Збити міксером на великих обертах до пишної та білої маси (не менше 10 хв). Час збивання залежить від потужності міксера, може знадобитися більше часу. Маса має бути схожа на збиті білки до піків.
Вилити у форму, застелену харчовою плівкою, та залишити на 1-2 години в холодильнику для стабілізації. Можна розливати порційно.
Як приготувати яблучне пюре
- Варіант 1. Яблука почисти від шкірки та серцевини, нарізати шматками, запекти в рукаві (або в мікрохвильовці близько 5 хв) або в духовці до готовності. Пробити яблука блендером до однорідності, за бажанням додати цукор/мед.
- Варіант 2. Готове яблучне пюре в баночках, дитяче/домашнє.
Я робила з готового пюре в баночках та робила пюре з запечених яблук. Із запечених мені більше сподобався десерт, ароматний та більш корисний, бо цукор я не додаю, яблука дають свій смак. Також робила пюре з неочищених від шкірки яблук, запекла та пробила блендером (шкірка трішки залишається), вкінці додала дві жменьки смородини.
Такий десерт можна робити з будь-яких ягід, я робила з вишні, яблука+чорна смородина, яблука+гарбуз.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також приготувати десерти за іншими перевіреними рецептами:
- Полуничний мус – ідеальний літній десерт
- Бананово-полуничний смузі – ідеальний літній сніданок, перекус або легкий десерт
Post Views: 65